Bij doodgeschoten shishabaas zou een ton liggen

Print
 Bij doodgeschoten shishabaas zou een ton liggen

Er wordt de hele dag forensisch onderzoek gedaan op de plaats delict. Afbeelding: ANP

Oud-Stein / Husken-Vrank - Karim S. (24) uit Stein dacht dat shishabaas Hafed Merkikou honderdduizend euro in huis zou hebben in de nacht van de overval.

Dat heeft de verdachte verklaard tijdens de politieverhoren. Zijn advocaat Peer Szymkowiak bevestigt dit.

Een van de daders schoot bij die beroving Merkikou onder de ogen van zijn vriendin dood. Karim S. is een van vier verdachten. Hij heeft bekend met Dennis V. (40) uit Heerlen de woning te zijn binnengedrongen. V. zou de schutter zijn geweest.

Veel geld
S. heeft niet duidelijk kunnen maken waarop hij zijn verwachting dat er “een tonnetje” te halen zou zijn heeft gebaseerd. Hij is in de periode tussen zijn vrijlating uit de gevangenis eind januari en de overval op 8 februari enkele keren in de shishabar van Merkikou in Sittard geweest. Daar heeft hij gehoord dat de man veel geld had. Karim S. zou zelf hebben gezien dat de shishabaas twee enveloppes geld van iemand kreeg.

Troosten 
Opvallend is dat Karim S. en de vriendin van het slachtoffer op de avond voor de roofoverval samen uit zijn gaan eten. Daarbij zou niet gesproken zijn over geld. Enkele uren later stonden ze weer oog in oog met elkaar in de slaapkamer van Merkikou. Nu droeg Karim S. een bivakmuts. Ook na fatale gebeurtenis ging Karim met de vrouw uiteten omdat hij haar naar eigen zeggen wilde troosten. 

Bedreigd
Tijdens het moordonderzoek is gebleken dat Merkikou anderhalf uur voordat hij werd doodgeschoten het alarmnummer van de politie heeft gebeld. Hij zou telefonisch bedreigd zijn. Hij kreeg het advies om de volgende dag aangifte te doen. De politie heeft inmiddels achterhaald wie de man is die bedreiging zou hebben geuit. Hij is na een dag vrijgelaten omdat geen verband kon worden gelegd tussen de twee gebeurtenissen.

Lees in De Limburger van maandag een reconstructie van de roofoverval.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen