Zaak-Sven Prins: stem van geheim agent vervormd bij verhoor

Print
Zaak-Sven Prins: stem van geheim agent vervormd bij verhoor

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De undercoveragent die zorgde voor een doorbraak in de zaak rondom de geliquideerde Sven Prins, gaat verhoord worden. Bij dat verhoor wordt de stem van geheim agent A3930 vervormd en ook krijgt hij een ander uiterlijk.

De undercoveragent wordt bovendien niet ter plekke, maar via een videoverbinding verhoord. 

Doorbraak
Agent A3930 papte na de liquidatie van Brunssumer Sven Prins aan met de vriendengroep van de verdachten in de zaak. Dat zorgde uiteindelijk voor een grote doorbraak. 

De advocaten van de verdachten wilden de undercoveragent daarover verhoren, zo lieten ze maandag tijdens een regiezitting weten. De rechtbank gaat mee in dat verzoek, maar dus wel onder bepaalde voorwaarden. 

Thuis
De rechter besliste daarnaast dat verdachte Sergio K. (27) voorlopig nog niet vrijkomt. K. houdt al geruime tijd vol dat hij op de avond van de moord thuis was met zijn zoontje. Zijn advocaat Luc Bien had daarom gevraagd om hem meteen vrij te laten. De rechter was het in dit geval niet met hem eens en besloot dat K. vast blijft zitten. 

Medeverdachte Xionel B. (39) kwam maandag met een soortgelijk verhaal op de proppen. Ook hij beweert op het moment van de liquidatie thuis te zijn geweest. De derde verdachte, Jurandy T. (32), beroept zich op zijn zwijgrecht. 

Rechtszaak
De rechtszaak gaat op 8 juni verder; ook dan weer met een regiezitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal vermoedelijk eind dit jaar plaatsvinden.