Spelersbus Borussia Dortmund getroffen door explosies, Champions League-duel afgelast

Politie bij de spelersbus van Dortmund.© AFP/Sascha Schuermann

Supporters blijven beteuterd achter in het stadion.© AFP/Odd Andersen

thumbnail: Politie bij de spelersbus van Dortmund.
thumbnail: Supporters blijven beteuterd achter in het stadion.

De spelersbus van Borussia Dortmund is dinsdagavond getroffen door meerdere explosies. Het Champions League-duel dat de club zou spelen tegen AS Monaco is afgelast.

De Redactie

De bus van de Duitse voetbalploeg was even na 19:00 uur op weg naar het stadion toen de ontploffingen zich voordeden.

Bus beschadigdWat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. De bus is volgens de club op twee plekken beschadigd. Er is een aantal ruiten gesneuveld. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen voor een terroristische aanslag. Bewijs voor wangedrag van supporters is er evenmin.

Marc BartraBorussia-speler Marc Bartra (26) raakte bij het incident gewond aan zijn arm en zijn hand. De Spaanse verdediger is naar het ziekenhuis gebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

IngehaaldDortmund en de voetbalbond UEFA hebben in overleg besloten dat het duel woensdag om 18:45 uur wordt ingehaald. Alle kaartjes blijven gewoon geldig. De sfeer in het stadion bleef ondanks de tegenvaller rustig. Toen omgeroepen werd wat er was gebeurd, zetten de meegereisde supporters van AS Monaco zelfs een luidkeels 'Dortmund, Dortmund' in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal