Kaviaar uit Nederweert binnenkort een feit

© Istock

Het Eindhovense bedrijf Anna Dutch, een bedrijf dat speciale Kaspische steur kweekt, heeft grond gekocht aan de Kreijelmusweg in Nederweert. Het bedrijf wil hier een nevenvestiging starten en steur gaan kweken voor de eitjes: de kaviaar.

Carola de Boer

Ook is het de bedoeling dat er een restaurant bij komt, bevestigt een woordvoerster van het bedrijf.

Kaviaar experienceHoewel de firma de plannen nog niet helemaal concreet heeft, zijn er wel allerlei ideeën, aldus de website Foodlog. ‘Anna Dutch werkt aan een heuse ‘kaviaar experience’ in Nederweert. In de planning zit een winkel bij de kwekerij, een museum over de geschiedenis van steur en kaviaar en een restaurant met steur- en kaviaargerechten. Daarnaast komen er rondleidingen en proeverijen’, schrijft Foodlog.

1 miljoenHet bijna drie hectare grote perceel grond, met een bouwblok van twee hectare, heeft de firma vorig jaar voor ruim een miljoen euro gekocht. Voorheen zat op deze locatie Raemakers Visteelt. Inmiddels zijn de gebouwen die op het perceel stonden, allemaal gesloopt, bevestigt een woordvoerster van Anna Dutch. Ze kan nog niet precies zeggen wanneer de werkzaamheden starten. "Het plan is nog niet helemaal rond. Op dit moment werken we nog aan een definitief ontwerp." Vergunningen zijn bij de gemeente Nederweert nog niet aangevraagd. Wel heeft Anna Dutch de buurtbewoners geïnformeerd op een informatieavond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee