Kerkorgel te koop! Wie wil?

Op dit orgel is inmiddels 750 euro geboden.

Op dit orgel is inmiddels 750 euro geboden.© Johannes Timmermans

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© Istock

thumbnail: Op dit orgel is inmiddels 750 euro geboden.
thumbnail: Foto ter illustratie

De kerk in Heilust wordt verbouwd tot een multifunctioneel centrum. Het bisdom haalde het hele gebouw leeg, op het kerkorgel na. Het bouwbedrijf probeert het nu te slijten. Op Marktplaats.

Redactie

Een goede week online, één bod. 750 Euro heeft ‘Kees’ op Marktplaats over voor het kerkorgel uit de parochie van Heilust in Kerkrade, die wordt omgebouwd tot gemeenschapshuis."Word ik niet warm of koud van", reageert Albert Brouwer, projectleider namens Smeets Bouw. Het bisdom nam alle relikwieën en banken mee, maar liet het in 1966 gebouwde orgel in de kerk achter. Het bouwbedrijf mag ermee doen wat het wilt.

Oostblok"We hebben het te koop gezet. Er mag geboden worden. Ophalen is een voorwaarde", vat Brouwer de online advertentie samen. Voor het gemak laat hij de specificaties (prestanten, bourdons, holpijpen en koraalbassen, ze zijn er allemaal) maar even achterwege. De 750 euro is een schijntje van wat het orgel waard is. De projectleider heeft daar onderzoek naar gedaan. "Voor dit type wordt tussen de 15.000 en 20.000 euro gevraagd. Maar de Nederlandse markt is verzadigd, dus we zullen het moeten hebben van het Oostblok. Daar is doorgaans nog wel belangstelling."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee