Politie: gerichte aanslag op spelersbus Borussia Dortmund

© EPA

De politie gaat uit van een gerichte aanslag op de selectie van Borussia Dortmund.

De Redactie

Dat heeft politiechef Gregor Lange gezegd na de drie explosies die dinsdagavond zijn geweest bij de spelersbus van de Duitse club.

Drie explosievenDe spelers waren op weg van het hotel naar het stadion voor de wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco. Toen de bus net vertrokken was ontploften er drie explosieven in de buurt van de touringcar. Daarbij sneuvelden enkele ruiten. Dortmund-speler Marc Bartra raakte gewond aan zijn arm en zijn hand en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Brief gevondenHet is volgens de politie nog niet duidelijk wie er achter de explosies zitten en wat de concrete achtergronden van de daad zijn. Er is volgens de officier van justitie Sandra Lücke wel een brief gevonden in de buurt waar de explosieven zijn afgegaan. Hierin wordt de actie opgeëist, maar de echtheid van de brief wordt onderzocht, aldus Lücke.

Extra beveiligdNaar aanleiding van het incident werd de wedstrijd tussen Dortmund en Monaco afgelast en verplaatst naar woensdag. De veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt. Ook worden beide teams extra beveiligd. "We zullen er alles aan doen wat er in onze mogelijkheid ligt om er voor te zorgen dat de wedstrijd veilig zal verlopen", aldus Lange.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal