Politie zoekt naar vluchtauto aanslag Borussia Dortmund

© Getty Images

De Duitse politie is op zoek naar een vluchtauto met een buitenlands kenteken. Die auto zou betrokken zijn bij de aanval op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund, zo meldt het Duitse Bild.

Redactie

De zoektocht naar de auto zou kort na de aanslag zijn gestart. In een heg waar de spelersbus langsreed, lagen explosieven. Volgend Bild zou het gaan om 'een bijzondere variant van pijpbommen'.

Behalve Dortmund-speler Bartra, die aan zijn pols en arm geopereerd moest worden, raakte bij de aanslag ook een politieman gewond. Hij reed als begeleider op een motorfiets voor de bus uit. De agent liep gehoorschade en een shock op.

Gerichte aanslagDe politie gaat ervan uit dat het een gerichte aanslag was op de selectie van Borussia Dortmund. Dat heeft politiechef Gregor Lange gezegd na de drie explosies bij de spelersbus van de Duitse club.

De politie herhaalde dat er vooralsnog niet wordt gedacht aan een terroristische aanslag. "We willen niet te snel conclusies trekken en willen eerst alles gedegen onderzoeken'', zei Lange.

Lees ook: Duel Borussia Dortmund afgelast na explosies bij spelersbus

Het is volgens de politie nog niet duidelijk wie er achter de explosies zitten en wat de concrete achtergronden van de daad zijn. Er is volgens de officier van justitie Sandra Lücke wel een brief gevonden in de buurt waar de explosieven zijn afgegaan. Hierin wordt de actie opgeëist, maar de echtheid van de brief wordt onderzocht, aldus Lücke.

Extra beveiligdDe spelers waren op weg van het hotel naar het stadion voor de wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco. De wedstrijd werd dinsdagavond uitgesteld en wordt nu woensdagavond gespeeld. De veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt. Ook worden beide teams extra beveiligd. "We zullen er alles aan doen wat er in onze mogelijkheid ligt om er voor te zorgen dat de wedstrijd veilig zal verlopen'', aldus Lange.

Lees ook: Politie: Geriichte aanslag op spelersbus Borussia Dortmund

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee