Ophef over 70,000 euro voor Red Bull op de Cauberg

© Bas Quaedvllieg

Red Bull krijgt van de gemeente 70.000 euro voor de zeepkistenrace op de Cauberg. Onzin, vindt een deel van de raad.

René Willems

Het gaat toeristisch Valkenburg om de 'exposure', herhaalt wethouder Jan Vermeer keer op keer. De Red Bull-zeepkistenrace op de Cauberg levert Valkenburg in augustus zoveel reclame op dat het best een paar centen mag kosten. Voor een deel van de gemeenteraad is het de omgekeerde wereld.

Red Bull is straks de grote winnaar, verwacht raadslid Gertie Silverentand, want dat bedrijf krijgt op tv alle aandacht. Eigenlijk zou Red Bull de gemeente daarvoor moeten betalen, vindt zij.

Gemor Ook onder de ondernemers en verenigingen wordt gemord over de royale steun van de gemeente aan Red Bull. Voor evenementen van eigen verenigingen is geen geld, heet het, terwijl voor een kapitaalkrachtig bedrijf als Red Bull meteen de portemonnee wordt getrokken.

Het is nog maar de vraag of Valkenburg in augustus wereldwijd op tv komt. Het is nog niet duidelijk of de zeepkistenrace in het kuurpark op tv wordt uitgezonden. Red Bull onderhandelt met diverse televisiestations, maar een contract is nog niet getekend.

InternetWethouder Vermeer ligt daar niet wakker van. Volgens de wethouder maakt Red Bull in elk geval zelf opnamen van de zeepkistenrace die via internet overal te zien zijn. Op die manier is Valkenburg verzekerd van internationale publiciteit, stelt hij vast. De wethouder is ervan overtuigd dat hij met de financiële steun voor de zeepkistenrace een veel grotere vis kan binnenhalen. Valkenburg De eerste zeepkistenrace van Red Bull op de Cauberg trok 25.000 bezoekers in 2015. (bas quaedvlieg) hoopt nog steeds op een derde editie van het Red Bull Crashed Icespektakel, dat de eerste keer in 2011 liefst 40.000 bezoekers trok.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee