Inval was waarschuwing: Satudarah niet welkom in Venlo

© Lé Giesen

De grote inval die de politie dinsdagavond deed in Venlo bij panden van motorclub Satudarah was bedoeld om een duidelijk boodschap over te brengen. De motorclub is niet welkom in Venlo.

Redactie

Dat bevestigt burgemeester Antoin Scholten van Venlo.

SluitenDe politie hoopte softdrugs aan te treffen, wat de burgemeester de mogelijkheid verschaft de woning en de winkel aan de Bevrijdingsweg voor langere tijd te sluiten. Dinsdagavond was nog niet bekend of er drugs zijn aangetroffen en personen zijn aangehouden.

In totaal waren er circa honderd agenten betrokken bij de inval. De politiemacht begon rond 20:00 uur met de actie.

Lees ook: Politie valt ontmoetingsplek Satudarah binnen in Venlo

VenloBurgemeester Scholten geeft te kennen dat er al 'geruime tijd' aanwijzingen zijn dat Satudarah een ontmoetingsplek in Venlo heeft en is daarom gekozen voor deze 'goed voorbereide actie'.

Bijna een maand geleden werd bekend dat Satudarah een vijfde afdeling in Limburg wil openen. Op de officiële website van de motorclub wordt Venlo genoemd als prospectchapter; een afdeling in oprichting. ClubhuisVolgens een woordvoerder van de politie is in Venlo nog geen sprake van een officieel clubhuis, omdat herkenningstekens als kleuren, een logo en een naam ontbreken. Als dat wel het geval was geweest, had de politie al daartegen mogen optreden. Volgens haar is een clubhuis van een OMG verboden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal