Doodzieke Bradley (5) en rijke profvoetballer veroveren wereld met vriendschap

© Twitter/Bradleysfight

© Twitter/Bradleysfight

thumbnail:
thumbnail:

Het ongeneeslijk zieke jongetje Bradley Lowery (5) verenigt dit seizoen de Engelse voetbalfans. En zijn grote held, Jermain Defoe, ondervindt dankzij hem de magie van het voetbal.

Emil Visser

Samen in één ziekenhuisbed. Aan de ene kant ligt Bradley Lowery, een jongetje met een kaal hoofdje en een poppengezichtje.

KankerHij moet nog maar afwachten hoe lang hij te leven heeft met een zeldzame vorm van kinderkanker in zijn lijf. Aan de andere kant Jermain Defoe, een voetbalmiljonair, spits in de Premier League en international voor Engeland.

Defoe is inmiddels een lichtend voorbeeld in Engeland, omdat hij Bradley steunt door dik en dun. Hij kreeg vooral veel waardering nadat hij zich in het ziekenhuisbed had laten knuffelen door het mannetje.

SlaapEen puissant rijke sporter die zich bekommert om een gewone jongen. "Hij wilde niet dat ik wegging", zei Defoe na de ontmoeting met Bradley in het ziekenhuis. "Hij vroeg of ik bij hem kwam liggen en dat deed ik." Bradley sloeg zijn arm over de buik van Defoe en viel pardoes in slaap.

De ontmoeting was geregisseerd door Sunderland AFC, zoals voetballers wel vaker door hun club op pad worden gestuurd voor een goed doel. Maar dit was anders. Het ziekenbezoek was voor Defoe geen verplicht nummer. De spits hoeft voor de rest van zijn leven niet meer te werken en hoeft zich al helemaal niets van de wereld om zich heen aan te trekken.

VriendHij wilde echter niet dat zijn ontmoeting met Bradley eenmalig was. De afgelopen weken ging hij nog regelmatig bij het jongetje op bezoek. Al moest Bradley laatst een afspraak met de voetbalster afzeggen. "Hij voelt zich slecht na een behandeling", schreef zijn moeder op Twitter. "En Bradley wil niet dat zijn beste vriend hem in deze slechte toestand ziet."

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee