Ook motoragent gewond bij aanslag op bus Dortmund

De spelersbus van Borussia Dortmund.

De spelersbus van Borussia Dortmund.© EPA

Bij de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund is ook een politieman gewond geraakt. Hij reed als begeleider op een motorfiets voor de bus uit. De agent liep gehoorschade en een shock op.

Chris Klomp

Ook Dortmund-speler Bartra raakte gewond door de explosie. Hij moest aan zijn pols en arm geopereerd worden. De ontploffingen met vermoedelijk pijpbommen beschadigden de bus op drie plekken.

Gerichte aanslagDe explosieven waren verstopt in een heg langs de route van de spelersbus. De politie gaat ervan uit dat het een gerichte aanslag was op de selectie van Borussia Dortmund, maar stelt dat er vooralsnog niet wordt gedacht aan een terroristische aanslag.

Lees ook: Spelersbus Dortmund getroffen door explosies

BriefEr is wel een brief gevonden in de buurt waar de explosieven zijn afgegaan. Hierin wordt de actie opgeëist, maar de echtheid van de brief wordt onderzocht.

De spelers waren op weg van het hotel naar het stadion voor de wedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tegen AS Monaco. De wedstrijd werd dinsdagavond uitgesteld en wordt nu woensdagavond gespeeld.

De veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt. Ook worden beide teams extra beveiligd.

Lees ook: Politie: gerichte aanslag op spelersbus Borussia Dortmund

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee