Vijf arrestaties bij inval Satudarah in Venlo

© Lé Giesen

Bij een grootse inval van de politie dinsdagavond in Venlo bij panden van motorclub Satudarah zijn vijf personen aangehouden.

Redactie

Ook is in een van de panden een tas met softdrugs en een vuurwapen aangetroffen. Over de hoeveelheid drugs kan de politie op dit moment nog geen duidelijkheid geven. Het onderzoek is nog niet afgerond. Meer arrestaties zijn niet uitgesloten, zo verklaart een woordvoerder van de politie.

Honderd agentenEen politiemacht van circa honderd agenten deed dinsdagavond invallen in twee panden in Venlo, waar leden van motorclub Satudarah elkaar treffen.

Lees ook: Inval was waarschuwing: Satudarah niet welkom in Venlo

Niet welkomHet doel was een duidelijke waarschuwing af te geven dat de omstreden club niet welkom is in de gemeente. Dat bevestigt burgemeester Antoin Scholten van Venlo. De politie hoopte bij de inval softdrugs aan te treffen, wat de burgemeester de mogelijkheid verschaft de woning en de winkel aan de Bevrijdingsweg voor langere tijd te sluiten.

Lees ook: Politie valt ontmoetingsplek Satudarah binnen in Venlo

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal