Aanslag Dortmund: mogelijk 'islam-achtergrond'

© AD

De onderzoekers van de aanslag op de spelersbus in Dortmund kijken naar een 'islamistische achtergrond'. Aanleiding is de tekst in de brief die na het incident werd gevonden.

Redactie

Daarin wordt verwezen naar de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december en de inzet van Duitse straaljagers in de strijd tegen Islamitische Staat in Syrië. De politie in Dortmund weet nog niet wie precies achter de aanslag zit .

VoetbalfansEen 'islamistische achtergrond' wordt bijvoorbeeld niet uitgesloten, maar het kan ook uit kringen van voetbalfans komen, zo lieten de onderzoekers woensdag weten.

Bij de bus ontploften dinsdagavond drie explosieven toen het voertuig met de selectie op weg was naar het stadion voor de wedstrijd tegen AS Monaco. Twee mensen, een speler en een politieman, raakten gewond. De wedstrijd is uitgesteld naar woensdagavond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee