Spreekuur na klachten over leiding De Domijnen

Print

De vernieuwde trekkenwand in de Sittardse schouwburg. Afbeelding: Luc Lodder

De raad van toezicht (rvt) van De Domijnen heeft vorige week in Sittard een spreekuur voor medewerkers gehouden. Aanleiding waren ‘berichten’ van directeur Tom de Rooij over ‘klachten over de leiding van de organisatie’.

Het zijn geluiden die de rvt van het cultuurbedrijf ‘zeer serieus’ neemt door met het personeel in gesprek te gaan. De rvt wil zich zo ‘op de hoogte brengen van problemen, belemmeringen en kritiek’ rond de opbouw van het cultuurbedrijf, waarin vijf culturele instellingen moeten opgaan.

Verrast
Rvt-voorzitter Odile Wolfs reageert verrast op het uitlekken van de gesprekken, nog voordat de bevindingen richting de organisatie zijn teruggekoppeld.

Kritische geluiden
Ze wil daarom niet zeggen hoeveel medewerkers naar het spreekuur zijn gekomen. Wel onderstreept ze dat ‘de grote meerderheid van hen juist positief is over oprichting van De Domijnen’, waarmee 1 januari 2015 is begonnen. "Al zijn er ook kritische geluiden hoe het beter kan.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →