Tientallen leerlingen ‘uitgeloot’ voor Blariacumcollege

© Harry Heuts

47 kinderen die volgend schooljaar het liefst als brugklasser van het Blariacumcollege in Blerick door het leven zouden gaan, zijn uitgeloot voor deze school. Reden: het gebouw barst uit zijn voegen en daarom moest er dit jaar voor het eerst in de geschiedenis geloot worden voor de school.

Redactie

Het Blariacumcollege behoort tot de scholenkoepel Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO). Ook het Vlauascollege in de Venlose binnenstad en college Den Hulster aan de Hagerhofweg in Venlo vallen onder deze koepel.

De 47 vmbo-leerlingen die door de notaris zijn uitgeloot, hebben een plek aangeboden gekregen bij college Den Hulster.

Gesprek met oudersPeter Badoux, voorzitter van het college van bestuur van OGVO, stelt dat er alles aan gedaan is om de loting te voorkomen. “Maar het Blariacumcollege is ooit gebouwd voor 1600 tot 1700 leerlingen. Er zitten nu zo’n 1900 leerlingen op de school. We gaan nog met ouders en leerlingen die ongetwijfeld teleurgesteld zijn in gesprek.”

Oproep: Valt uw kind buiten de boot en wilt u daarover praten met de redactie? Mail dan naar redactievenlo@delimburger.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee