Frisdrankmaker Refresco wijst overnamebod af

© ANP

Refresco heeft een ongevraagd overnamebod van investeringsmaatschappij PAI van de hand gewezen. De Franse investeerder was bereid in totaal 1,4 miljard euro op tafel te leggen voor de Rotterdamse bottelaar van sappen en frisdranken.

Redactie

Bestuur en commissarissen zagen daarin geen basis voor gesprekken.

Persbureau Bloomberg had eerder melding gemaakt van de Franse belangstelling voor het aan de beurs in Amsterdam genoteerde Refresco, dat dinsdag bij het scheiden van de markt een marktwaarde had van 1,2 miljard euro. PAI is onder meer eigenaar van Roompot Vakanties.

SittardRefresco kocht in maart vorig jaar Dranken Industrie Sittard (DIS) voor 72 miljoen euro. Bij DIS (opgericht in 1964) werken 198 mensen. Ze vullen in Sittard jaarlijks 800 miljoen blikjes en flessen en behalen daarmee een omzet van 90 miljoen euro. Vijf procent van de omzet van DIS komt uit de verkoop van private labels.

Bij Refresco, hoofdkantoor in Rotterdam, werken 4100 mensen. Zij behaalden in 2015 een omzet van twee miljard euro.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee