Huurwoningen in ruil voor huisvesting arbeidsmigranten

© Laurens Eggen

In ruil voor kortdurende huisvesting (tot 6 maanden) van arbeidsmigranten in Maasbree realiseert Word and Stay huurwoningen in Horst aan de Maas, Tegelen en Venlo.

Pieternel Kellenaers

Het gaat om zogenoemde midstay-woningen waar mensen die dringend een huurwoning zoeken 6 tot 24 maanden kunnen wonen. Onder protest van omwonenden is zo al een complex in de wijk Kuukven in Baarlo verschenen met 10 woningen voor 24 mensen.

Geen sanitairVoor nog eens 40 ‘woonurgenten’ had Work and Stay eerder een locatie in Venray op het oog maar daar nam de gemeente Peel en Maas geen genoegen mee omdat bewoners daar geen eigen sanitaire voorzieningen hebben.

In Horst, Tegelen en Venlo gaat het om bestaande woningen waar in totaal 46 mensen gehuisvest kunnen worden. In Maasbree moet achter vakantiepark Breebronne een complex voor 200 arbeidsmigranten verrijzen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee