Huurwoningen in ruil voor huisvesting arbeidsmigranten

Print
Huurwoningen in ruil voor huisvesting arbeidsmigranten

Afbeelding: Laurens Eggen

In ruil voor kortdurende huisvesting (tot 6 maanden) van arbeidsmigranten in Maasbree realiseert Word and Stay huurwoningen in Horst aan de Maas, Tegelen en Venlo.

Het gaat om zogenoemde midstay-woningen waar mensen die dringend een huurwoning zoeken 6 tot 24 maanden kunnen wonen. Onder protest van omwonenden is zo al een complex in de wijk Kuukven in Baarlo verschenen met 10 woningen voor 24 mensen.

Geen sanitair
Voor nog eens 40 ‘woonurgenten’ had Work and Stay eerder een locatie in Venray op het oog maar daar nam de gemeente Peel en Maas geen genoegen mee omdat bewoners daar geen eigen sanitaire voorzieningen hebben.

In Horst, Tegelen en Venlo gaat het om bestaande woningen waar in totaal 46 mensen gehuisvest kunnen worden. In Maasbree moet achter vakantiepark Breebronne een complex voor 200 arbeidsmigranten verrijzen. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen