Nieuwe winkels Outlet Roermond officieel geopend

Print
Nieuwe winkels Outlet Roermond officieel geopend

Afbeelding: Jeroen Kuit

Moethagen-Hertenpael - Het was even afzien voor met name de dames woensdagochtend bij de officiële opening van fase 4 van het Designer Outlet in Roermond. Die wilden ondanks de frisse temperatuur toch in hun fraaie jurkjes op de foto en niet in een dikke winterjas.

De openingsceremonie was kort maar krachtig. Samen met een vertegenwoordiging van de Britse eigenaar McArthurGlen mochten burgemeester Rianne Donders en de wethouders Angely Waajen en Raja Moussaoui een rood lint doorknippen.

3300 banen
Donders – “this is my first formal  ribbon cutting  “-   benadrukte in haar speech nog eens wat het outlet voor Roermond betekent. Zeshonderd banen die er dankzij de uitbreiding bij zijn gekomen. Met 3300 banen is het Designer Outlet daarmee één van de grootste werkgevers in Midden-Limburg. En niet te vergeten de doorgroei  van zes miljoen bezoekers nu naar pakweg 7,5 miljoen.  “Ik hoop alleen dat die niet allemaal tegelijk met Pasen komen ”, grapte de burgemeester.

Schoon
Donders herinnerde er nog eens aan dat Roermond na Amsterdam de meeste bezoekers trekt, met dank aan het outlet. Het merkendorp biedt “een complete beleving en is schoon, schoon, schoon. Dat levert voor de binnenstad misschien ook nieuwe ambities op”, voegde de burgemeester er fijntjes aan toe.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →