Nieuwe winkels Outlet Roermond officieel geopend

© Jeroen Kuit

Het was even afzien voor met name de dames woensdagochtend bij de officiële opening van fase 4 van het Designer Outlet in Roermond. Die wilden ondanks de frisse temperatuur toch in hun fraaie jurkjes op de foto en niet in een dikke winterjas.

Gertie Driessen

De openingsceremonie was kort maar krachtig. Samen met een vertegenwoordiging van de Britse eigenaar McArthurGlen mochten burgemeester Rianne Donders en de wethouders Angely Waajen en Raja Moussaoui een rood lint doorknippen.

3300 banenDonders – “this is my first formal ribbon cutting “- benadrukte in haar speech nog eens wat het outlet voor Roermond betekent. Zeshonderd banen die er dankzij de uitbreiding bij zijn gekomen. Met 3300 banen is het Designer Outlet daarmee één van de grootste werkgevers in Midden-Limburg. En niet te vergeten de doorgroei van zes miljoen bezoekers nu naar pakweg 7,5 miljoen. “Ik hoop alleen dat die niet allemaal tegelijk met Pasen komen ”, grapte de burgemeester.

SchoonDonders herinnerde er nog eens aan dat Roermond na Amsterdam de meeste bezoekers trekt, met dank aan het outlet. Het merkendorp biedt “een complete beleving en is schoon, schoon, schoon. Dat levert voor de binnenstad misschien ook nieuwe ambities op”, voegde de burgemeester er fijntjes aan toe.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee