Brokkenpiloot blijft spoorloos na ernstig ongeval op A2

Print
Brokkenpiloot blijft spoorloos na ernstig ongeval op A2

Afbeelding: Bert Jansen

Het slachtoffer was er al bang voor. December 2014 raakte ze zwaargewond bij een fiks ongeluk op de A2 bij Eindhoven maar de verdachte kwam uit Bulgarije, heeft een adres in Duitsland en het strafbankje in de rechtbank was leeg. Erg vervelend, maar 'het kan er nog wel bij', zei de jonge vrouw laconiek.

Het ongeluk had zo in een actiefilm gepast. Officier van justitie Ingrid Masselink had het complexe plaatje helder voor ogen. Een zwarte Mercedes, van Bulgaren, kreeg pech en de bestuurder belde een maat om hulp.

Pechwagen
Die kwam later ook opdagen, in een rode wagen. Hij stopte achter de zwarte op de vluchtstrook, er werd wat geknutseld en de rode kon weer door. 

Omdat hij achter de pechwagen stond schoot hij, volgens Masselink, echter 'pardoes de snelweg op'. Een achterliggende wagen ging vol op de rem en daardoor kwam een dáár weer achter rijdende wagen met de jonge vrouw in grote problemen. Ze probeerde weg te sturen, dat lukte niet, ze raakte de remmende wagen, vloog over de kop, raakte al tollend ook nog de pechwagen op de vluchtstrook en eindigde in de berm.

Zwaargewond
De vrouw raakte zwaargewond: gebroken ribben, een longbloeding, haar milt scheurde en door een bekkenbreuk zal ze haar verdere leven met een stok moeten lopen. Ze werd pas drie dagen later wakker en kan zich niks herinneren.

De Bulgaar in de rode auto zei destijds dat het ongeluk gebeurde terwijl hij nog stilstond, maar dat is lariekoek volgens Masselink. Genoeg mensen hebben gezien wat er wel aan de hand was, en hij heeft duidelijk schuld. "Hij had sowieso niks te zoeken op de vluchtstrook en mocht zeker niet zomaar terug de weg op."  

Afgekeurd
Een celstraf kon ze niet eisen en een werkstraf - 140 uur - leek ook nutteloos, maar die kan vervangen worden door 70 dagen cel als de man ooit toch wordt opgepakt.

Rechters en officier hadden het te doen met de vrouw die nog in de eindfase van haar studie al is afgekeurd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →