Duurste Efteling-attractie ooit gaat open op 1 juli

Print

Een schets van de entree van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica. Afbeelding: Efteling

De nieuwe attractie Symbolica van de Efteling gaat op 1 juli open. Dat heeft de Efteling woensdag bekendgemaakt tijdens een sneak preview van de attractie in aanbouw.

Het wordt de grootste en duurste attractie van het park en kan zo'n 1.400 bezoekers per uur aan. Een deel van het oude park wordt gebruikt als wachtruimte voor de attractie. 

Droomvlucht 
Symbolica is een zogenaamde darkride, een binnenattractie, voor het hele gezin. De attractie is qua ervaring vergelijkbaar met de Fata Morgana en Droomvlucht. "Symbolica wordt echt een attractie voor de hele familie, gasten van alle nationaliteiten en generaties gebruiken immers hun fantasie’’, aldus voorzitter Fons Jurgens van het attractiepark.

 

 
De eerste paal werd geslagen op 8 maart 2016. In totaal gingen er 646 de grond in om de fundering te vormen voor het 'Paleis der Fantasie'.

Pardoes en Pardijn
Symbolica springt meteen in het oog voor bezoekers. De attractie is het paleis waar Pardoes en Pardijn, de mascottes van het park, wonen. Bij het ontwerpen van het paleis werden andere paleizen als inspiratiebron gebruikt. 

Ook de tuinen van Symbolica zijn van groot belang. "Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van paleizen over de hele wereld, de paleistuin van Symbolica is mede geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen”, vertelde Olaf Vugts, die zich bezighoudt met de beeldvorming van attracties in het park. 

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Van binnen is Symbolica een interactieve attractie bestaande uit negen ruimtes. Bezoekers kunnen zelf kiezen uit drie routes door de zalen van het paleis. De karretjes waarin zij zitten lijken op een troon en glijden door de zalen. Ze rijden dus niet over rails.

35 miljoen
De Efteling heeft 35 miljoen euro uitgetrokken voor de bouw van hun jubileumattractie. Daarmee is Symbolica naast de grootste, ook de duurste attractie in de Efteling.

De nieuwe trekpleister van de Efteling staat pal in het midden van het park. Wanneer bezoekers het pad volgen vanaf de hoofdingang, langs de Pandadroom naar de Pagode, springt het paleis meteen in het oog.

 

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →