Duurste Efteling-attractie ooit gaat open op 1 juli

Een schets van de entree van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica.

Een schets van de entree van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica.© Efteling

Efteling-attractie Symbolica is nog in aanbouw.

Efteling-attractie Symbolica is nog in aanbouw.© Beeld Werkt

Het paleis zoals het er nu bij ligt.

Het paleis zoals het er nu bij ligt.© Nico Snels

thumbnail: Een schets van de entree van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica.
thumbnail: Efteling-attractie Symbolica is nog in aanbouw.
thumbnail: Het paleis zoals het er nu bij ligt.

De nieuwe attractie Symbolica van de Efteling gaat op 1 juli open. Dat heeft de Efteling woensdag bekendgemaakt tijdens een sneak preview van de attractie in aanbouw.

Roeland Segeren

Het wordt de grootste en duurste attractie van het park en kan zo'n 1.400 bezoekers per uur aan. Een deel van het oude park wordt gebruikt als wachtruimte voor de attractie.

Droomvlucht Symbolica is een zogenaamde darkride, een binnenattractie, voor het hele gezin. De attractie is qua ervaring vergelijkbaar met de Fata Morgana en Droomvlucht. "Symbolica wordt echt een attractie voor de hele familie, gasten van alle nationaliteiten en generaties gebruiken immers hun fantasie’’, aldus voorzitter Fons Jurgens van het attractiepark.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De eerste paal werd geslagen op 8 maart 2016. In totaal gingen er 646 de grond in om de fundering te vormen voor het 'Paleis der Fantasie'.

Pardoes en PardijnSymbolica springt meteen in het oog voor bezoekers. De attractie is het paleis waar Pardoes en Pardijn, de mascottes van het park, wonen. Bij het ontwerpen van het paleis werden andere paleizen als inspiratiebron gebruikt.

Ook de tuinen van Symbolica zijn van groot belang. "Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van paleizen over de hele wereld, de paleistuin van Symbolica is mede geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen”, vertelde Olaf Vugts, die zich bezighoudt met de beeldvorming van attracties in het park.

Van binnen is Symbolica een interactieve attractie bestaande uit negen ruimtes. Bezoekers kunnen zelf kiezen uit drie routes door de zalen van het paleis. De karretjes waarin zij zitten lijken op een troon en glijden door de zalen. Ze rijden dus niet over rails.

35 miljoenDe Efteling heeft 35 miljoen euro uitgetrokken voor de bouw van hun jubileumattractie. Daarmee is Symbolica naast de grootste, ook de duurste attractie in de Efteling.

De nieuwe trekpleister van de Efteling staat pal in het midden van het park. Wanneer bezoekers het pad volgen vanaf de hoofdingang, langs de Pandadroom naar de Pagode, springt het paleis meteen in het oog.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee