Verdachte van aanslag op spelersbus Borussia Dortmund opgepakt

© AFP

De politie heeft een verdachte van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund aangehouden. Dat heeft de Duitse justitie woensdag gemeld.

ANP

Justitie meldde dat het om een terreurdaad ging met een islamistische achtergrond. De Duitse politie heeft nog een andere verdachte op de korrel, maar die is nog niet aangehouden. Bij beide islamistische verdachten is huiszoeking gedaan.

GewondenBij de spelersbus van Borussia Dortmund ontploften dinsdagavond drie explosieven toen het voertuig met de selectie op weg was naar het stadion voor de wedstrijd tegen AS Monaco. Twee mensen, speler Marc Bartra en een politieman, raakten gewond. De wedstrijd is uitgesteld naar woensdagavond.

'In naam van Allah'Bij het onderzoek naar de explosies is drie keer een brief met dezelfde tekst gevonden. Daarin werd verwezen naar de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december en de inzet van Duitse straaljagers in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) in Syrië. De brief van een kantje was in het Duits geschreven. Diverse Duitse media meldden dat de brief begon met de tekst 'in naam van Allah, de genadige, de barmhartige'.

MerkelOok werd het woord gericht tot de Duitse bondskanselier Angela Merkel. "Jouw tornado's vliegen nog altijd over de grond van het kalifaat om moslims te vermoorden." Sporters en andere prominenten 'in Duitsland en andere kruisvaarderslanden' staan per direct op de 'dodenlijst van IS', zou verder te lezen zijn in de brief.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee