Politie: eigenaar afgeschoten antilopes valt niets te verwijten

© Track'88

De eigenaar van de twee ontsnapte elandantilopes die de politie dinsdag door een jager liet neerschieten, valt niets te verwijten.

Jan Hensels

Dat zegt de politie die geen enkele reden ziet om proces-verbaal op te maken tegen de handelaar in dieren uit Swartbroek.

In paniekVolgens de politie voldeed het verblijf van de antilopes aan alle eisen. Dat de dieren toch konden ontsnappen komt volgens de politie doordat de antilopestier door onbekende oorzaak in paniek raakte. Het dier ramde vervolgens de afrastering en baande zich een weg naar buiten. Volgens de politie raakte de stier daardoor gewond aan kop en borst.

Enige optieHet vrouwtjesdier volgde de ontsnapte stier. Na overleg met deskundigen kwam de politie tot de slotsom dat het laten neerschieten van de dieren de enige optie was. De verkeersveiligheid was een zwaarwegende reden om in te grijpen. Verdoven van de dieren was volgens een woordvoerder van de politie geen optie. "Het risico bestond dat de dieren dan nog meer door het lint zouden gaan."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee