Ervaren adviseur vervangt verdachte gemeentesecretaris Leudal

Print
Ervaren adviseur vervangt verdachte gemeentesecretaris Leudal

Afbeelding: iStock/Han Bekkers

Han Bekkers (68) wordt met ingang van 19 april interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur in Leudal.

Hij neemt de taken waar van Diana Noppers, die geschorst is zolang niet duidelijk is hoe het strafrechtelijk onderzoek naar haar verloopt. Noppers wordt verdacht van witwassen van door haar echtgenoot verduisterd geld bij de gemeente Helmond.

Ruime ervaring
Bekkers, woonachtig in Beek Ubbergen, is gekozen vanwege zijn ruime ervaring in vergelijkbare functies bij negen andere middelgrote gemeenten, waaronder Landgraaf en Heerlen. Zijn opdracht zal allereerst zijn rust te brengen in de ambtelijke organisatie van Leudal, die midden in een reorganisatietraject zit. 

Adviseur
Bekkers is actief als zelfstandig adviseur op gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Hoe lang hij voor Leudal aan de slag gaat, is nog onduidelijk, omdat dat afhangt van het verdere verloop van het onderzoek van Justitie naar Noppers. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →