Ervaren adviseur vervangt verdachte gemeentesecretaris Leudal

© iStock/Han Bekkers

Han Bekkers (68) wordt met ingang van 19 april interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur in Leudal.

Kitty Borghouts

Hij neemt de taken waar van Diana Noppers, die geschorst is zolang niet duidelijk is hoe het strafrechtelijk onderzoek naar haar verloopt. Noppers wordt verdacht van witwassen van door haar echtgenoot verduisterd geld bij de gemeente Helmond.

Ruime ervaringBekkers, woonachtig in Beek Ubbergen, is gekozen vanwege zijn ruime ervaring in vergelijkbare functies bij negen andere middelgrote gemeenten, waaronder Landgraaf en Heerlen. Zijn opdracht zal allereerst zijn rust te brengen in de ambtelijke organisatie van Leudal, die midden in een reorganisatietraject zit.

AdviseurBekkers is actief als zelfstandig adviseur op gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Hoe lang hij voor Leudal aan de slag gaat, is nog onduidelijk, omdat dat afhangt van het verdere verloop van het onderzoek van Justitie naar Noppers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee