Wapens, drugs en geld gevonden bij inval Satudarah in Venlo

© Lé Giesen

Bij de inval van een woning en een bedrijf in Venlo zijn dinsdagavond wapens, drugs en geld aangetroffen.

Peter Heesen

In de panden aan de Bevrijdingsweg, die volgens politie en justitie dienden als ontmoetingsplek voor motorclub Satudarah, was op het moment van de actie een verjaardagsfeest aan de gang.Vijf personenBij de politieactie werden vijf personen aangehouden: de 50-jarige bewoners (man en vrouw) van de woning, een 24-jarige vrouw uit Venlo, een 50-jarige man uit Tegelen en een 31-jarige man uit het Duitse Grefrath. De 24-jarige vrouw werd aangehouden omdat ze pepperspray in haar bezit had. De Tegelenaar werd opgepakt voor belediging en de Duitser voor het bezit van harddrugs.

In totaal waren 43 personen aanwezig in beide panden.

Lees ook: Inval was waarschuwing: Satudarah niet welkom in Venlo

Kilo's hasjIn de woning werden een vuurwapen en stroomstootwapen alsmede een geldbedrag van enkele duizenden euro’s gevonden. In beide panden samen werd voor ruim 8,5 kilo aan hennep en hasj aangetroffen.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal