Keramiekcentrum Tegelen krijgt tot zomer de tijd voor uitbreidingsplan

Print
Keramiekcentrum Tegelen krijgt tot zomer de tijd voor uitbreidingsplan

Afbeelding: Le Giesen

Keramiekcentrum Tiendschuur in Tegelen krijgt tot juli de tijd om bij de gemeente Venlo met een passend uitbreidingsplan te komen. Lukt dat niet dan kan het bestuur van het museum fluiten naar de 40.000 euro die Venlo eerder beschikbaar stelde.

Dat geld was ooit in het vooruitzicht gesteld als bijdrage aan een verhuizing van het keramiekcentrum naar Steyl. Toen die in 2015 definitief niet meer doorging werd het geld beschikbaar gesteld als een bijdrage voor de verbouwing van Tiendschuur. Uitbreiding van het keramiekcentrum is volgens het bestuur namelijk hard nodig.

Plan afgewezen
De gemeente Venlo ontving daarna een uitbreidingsplan van 1,1 miljoen euro waarin rekening was gehouden met een gemeentelijke bijdrage van 3 ton. Dat is nu door het Venlose college afgewezen. Vervolgens is aan het bestuur medegedeeld dat het tot juli de tijd heeft om met een haalbaar plan te komen.

Volgens voorzitter Bert Oord van Keramiekcentrum Tiendschuur is het ambitieuze uitbreidingsplan een denkrichting en is het ten onrechte op het bureau van het Venlose college terechtgekomen. Hij verwacht deze zomer een haalbaar uitbreidingsplan te kunnen presenteren.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen