Keramiekcentrum Tegelen krijgt tot zomer de tijd voor uitbreidingsplan

© Le Giesen

Keramiekcentrum Tiendschuur in Tegelen krijgt tot juli de tijd om bij de gemeente Venlo met een passend uitbreidingsplan te komen. Lukt dat niet dan kan het bestuur van het museum fluiten naar de 40.000 euro die Venlo eerder beschikbaar stelde.

Harry Lücker

Dat geld was ooit in het vooruitzicht gesteld als bijdrage aan een verhuizing van het keramiekcentrum naar Steyl. Toen die in 2015 definitief niet meer doorging werd het geld beschikbaar gesteld als een bijdrage voor de verbouwing van Tiendschuur. Uitbreiding van het keramiekcentrum is volgens het bestuur namelijk hard nodig.

Plan afgewezenDe gemeente Venlo ontving daarna een uitbreidingsplan van 1,1 miljoen euro waarin rekening was gehouden met een gemeentelijke bijdrage van 3 ton. Dat is nu door het Venlose college afgewezen. Vervolgens is aan het bestuur medegedeeld dat het tot juli de tijd heeft om met een haalbaar plan te komen.

Volgens voorzitter Bert Oord van Keramiekcentrum Tiendschuur is het ambitieuze uitbreidingsplan een denkrichting en is het ten onrechte op het bureau van het Venlose college terechtgekomen. Hij verwacht deze zomer een haalbaar uitbreidingsplan te kunnen presenteren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee