Minister beslist: provincie houdt regie in herindeling Heerlen-Landgraaf

Print
Minister beslist: provincie houdt regie in herindeling Heerlen-Landgraaf

Afbeelding: De Limburger

De provincie Limburg houdt de regie in het herindelingsproces Landgraaf-Heerlen.

Dat is het gevolg van het besluit van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken om het verzoek van de gemeente Landgraaf af te wijzen om Gedeputeerde Staten (GS) terug te fluiten.

Arhi
GS besloten in januari van dit jaar de zogenaamde Wet Arhi (algemene regels herindeling) van kracht te laten worden, nadat de gemeenteraad van Landgraaf tegen een fusie met Heerlen stemde. De gemeente tekende hiertegen meteen bezwaar aan en vroeg aan Plasterk om het besluit van de provincie te vernietigen.

Juridische grondslag
De minister gaat hier niet in mee. Plasterk oordeelt dat er geen juridische grondslag is om het besluit van GS te vernietigen of te schorsen. Het is de bedoeling dat Landgraaf en Heerlen per 1 januari 2019 samengaan.

Lees meer in De Limburger van donderdag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen