VVV: Al meer dan 500 uit-kaarten verkocht voor treffen met RKC

© Qasim Hakim

VVV-fan Glenn Bremmers links helpt stagiair Sam Vervoort mee met de voorbereidingen voor aanstaande vrijdag.

VVV-fan Glenn Bremmers links helpt stagiair Sam Vervoort mee met de voorbereidingen voor aanstaande vrijdag.© Qasim Hakim

thumbnail:
thumbnail: VVV-fan Glenn Bremmers links helpt stagiair Sam Vervoort mee met de voorbereidingen voor aanstaande vrijdag.

De VVV-koorts stijgt in Venlo. De ploeg kan vrijdag al terugkeren op het hoogste niveau, en komende maandag is zelfs het kampioenschap mogelijk al een feit. De spanning stijgt dan ook met de dag in Venlo. Een verslag:

Qasim Hakim

Wai King Cheung wandelt over de parkeerplaats van De Koel richting zijn werkplek, een witte bouwkeet voor het stadion die dienst doet als persruimte, fanshop en het kantoor van ‘Wai King Ticketing’.

520 kaarten 
Hoeveel kaarten zijn er inmiddels verkocht? "We zitten op 520 inmiddels", zegt een haastige Wai King Cheung, beter bekend al 'Wai King Ticketing'. Zijn bijnaam verraadt de functie van Wai King. Hij is verantwoordelijk voor de kaartverkoop. Tijd voor een praatje op zijn kantoor heeft hij niet. Wai King moet door.

Even verderop banjert Glenn

Bremmers richting de ingang van het stadion waar hij iedere thuiswedstrijd en ook iedere woensdag te vinden is. "Dan heb ik vrij van mijn werk en kom ik altijd naar Venlo’’, zegt de 21-jarige Panningenaar. Glenn heeft voor het zesde seizoen op rij een seizoenkaart. "Mijn eerste wedstrijd in De Koel was de thuiswedstrijd tegen FC Twente op 11 september 2010. Die wedstrijd werd tijdelijk gestaakt vanwege spreekkoren aan het adres van de scheidsrechter. We verloren uiteindelijk ook met 1-2, maar ik was vanaf dat moment verkocht. Ik snak trouwens wel weer ontzettend naar de eredivisie." 

Zenuwachtig
Geen paniek, dat duurt niet meer lang. Toch? Glenn knikt bevestigend, maar tegelijkertijd oogt hij verschrikkelijk zenuwachtig. En dat terwijl hij zijn vrienden op Facebook allemaal al heeft uitgenodigd voor het kampioensfeest van VVV aanstaande maandag. "Het gaat goed komen. VVV wint twee keer en Jong Ajax laat punten liggen bij Jong PSV."Glenn miste dit seizoen alleen de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht die met 5-2 verloren ging. Thuis tegen NAC was hij er weer bij op zijn vaste stekkie in vak O3 waar de fanatieke aanhang huist. "Toen we die wedstrijd met 0-4 verloren dacht ik wel even: ‘het zal toch niet’. Maar inmiddels heb ik er weer vertrouwen in." 

Fanzone
Glenn gaat deze keer niet naar buiten om de training van zijn helden te bekijken. Hij helpt vandaag stagiair Sam Vervoort mee, onder andere met het sjouwen en plaatsen van de hekken voor de speciaal in te richten fanzone van komende vrijdag. "Afgelopen vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Almere City hadden we zowel binnen als buiten een fanzone ingericht. Deze keer zal er alleen binnen bij Limianz, de feestzaal naast De Koel, een fanzone waar supporters voor en na de wedstrijd terecht kunnen", vertelt Sam.Hij en Glenn zelf zijn er natuurlijk wel bij in het Mandemakers Stadion. Of zij Delano en Vito van Crooij dan op het kunstgras van RKC kunnen bewonderen is nog maar de vraag. Vito haakt al vroegtijdig af tijdens de één na laatste training voorafgaand aan de promotiewedstrijd, terwijl Delano niet eens mee doet. De doelman loopt met een opgezwollen linkervoet rond.

Spuitje voor Delano?
"Die heb ik overgehouden aan de wedstrijd tegen Almere. Het probleem is dat ik geen voetbalschoen aan kan. Vito heeft last van zijn knie. Dat heeft te maken met verkrampingen in zijn bovenbeen." De oudste Van Crooij is er totaal niet gerust op en krijgt een tip uit onverwachte hoek. "Zet er toch gewoon een spuit in", zegt een man die naar de training aan het kijken is. Van Crooij is inmiddels gaan zitten op de trap richting de kleedlokalen. Hij doet de linkerschoen uit en laat zijn bezeerde voet zien. De man kijkt er naar en haalt zijn schouders op. "Deze wedstrijd kan je toch niet aan je voorbij laten gaan?" Dan haalt Delano zijn schouders op met vraagtekens in zijn ogen. Wat moet hij nu?

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee