‘Kans op behoud dorpsscholen klein’

Print
‘Kans op behoud dorpsscholen klein’

Afbeelding: iStock

De kans dat alle drie de basisscholen in Doenrade, Jabeek en Bingelrade dicht gaan is levensgroot.

De basisschool Sint Jozef in Doenrade is niet overeind te houden, ook niet door samen te werken met andere scholen in de regio. Maar ook voor De Spil in Bingelrade en St. Gertrudis in Jabeek is op termijn te weinig draagvlak.

Dat zeggen de bestuursvoorzitters van schoolbesturen Kindante (Doenrade) en Innovo (Jabeek en Bingelrade); Peter Lemmens en  Bert Nelissen.

Verzet
Ze reageren voor het eerst op het afketsen van de fusie van de drie scholen. Het samengaan gaat niet door omdat te weinig ouders hun kind naar de fusieschool in Doenrade willen laten gaan. Met name in Bingelrade en Jabeek was er veel verzet.

Herindeling
De voorzitters wijten het niet doorgaan van de fusie aan dorpspolitiek. Ze zeggen de scholen niet te kunnen openhouden tot na de fusie van de betrokken gemeenten Schinnen en Onderbanken met Nuth in 2019.

Lees meer in De Limburger van donderdag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →