Maastricht krijgt definitief groot jeu-de-boulescentrum

Print
Maastricht krijgt definitief groot jeu-de-boulescentrum

Zo moet het centrum er gaan uitzien. Afbeelding: Ralph Hendrikx

Maastricht - Maastricht krijgt definitief zijn langverwachte Boulodrôme. Na een aanloop van bijna 25 jaar –?met veel politiek gesoebat, onderzoeken naar circa veertig mogelijke locaties en twee mislukte aanbestedingen – kan de schop eindelijk de grond in.

Het stadsbestuur heeft een akkoord bereikt met de Maastrichtse aannemer Vithebo, die de bouwklus gaat klaren. 

Twaalf banen
Het jeu-de-boulescentrum krijgt twaalf indoorbanen en verrijst in sportpark Geusselt, op de plek waar ooit de trainingsaccommodatie van MVV (Klein Geusselt) was gevestigd. De exploitatie komt in handen van de stichting Boulodrôme, waarin diverse jeu-de-boulesverenigingen samenwerken.

Acht ton
De sporthal vergt een investering van ruim acht ton en krijgt een strakke architectonische vormgeving. De bouw gaat vrijwel meteen van start. Die haast is geboden omdat de gemeente als opdrachtgever alles op alles zet om de hal in oktober al op te leveren. Die maand begint voor jeu-de-boulers traditiegetrouw het winterseizoen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →