Ursula Horn is eerste officiële Limburgse Apple school

Print
Ursula Horn is eerste officiële Limburgse Apple school

Afbeelding: ANP

Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn is sinds woensdag één van de drie scholen in Nederland die is uitgeroepen tot Apple Distinguished School.

Dit is een erkenning van de manier waarop deze middelbare school door middel van iPads gepersonaliseerd onderwijs geeft, schrijft Nils Groenewold, manager Education van Apple. Ook ‘leiderschap’ en een ‘excellente manier van lesgeven’ worden genoemd. 

Innovatie
Het is voor het eerst dat Apple deze erkenning aan Nederlandse scholen toekent. De school is sinds vijf jaar bezig met de innovatie van het onderwijs. Er zijn inmiddels ruim dertig docenten die een Apple-opleiding hebben gehad. Ze gebruiken diverse apps en zelfgemaakte digitale boeken om onderwijs te geven en hiermee motivatie en betrokkenheid van leerlingen te verhogen.

Ook scholen in Maarssen en Haarlem hebben eenzelfde onderscheiding gekregen. Op Ursula zijn inmiddels elf iPadklassen. Wie geen tabeltonderwijs wil, kan in Horn ook voor de parallelle boekenklassen kiezen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →