‘Zwerver’ troggelt Limburgse vrouwen duizenden euro's af

Print
 ‘Zwerver’ troggelt Limburgse vrouwen duizenden euro's af

Afbeelding: AD

Sittard - Ger K. uit Sittard heeft zeker vijf vrouwen opgelicht. Hij is ontmaskerd door het programma Tros Opgelicht.

Het programma spoorde de man, een vijftiger die op dit moment geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, op in de bibliotheek in Sittard en confronteerde hem voor de draaiende camera met lezingen van vrouwen die beweerden door hem te zijn opgelicht. Het programma werd dinsdagavond uitgezonden. 

Geplunderd
Uit het televisieprogramma bleek dat Ger K. telkens ongeveer dezelfde tactiek heeft gehanteerd. Tros Opgelicht liet een vrouw uit Linne uitgebreid aan het woord. Zij kreeg in 2012 een relatie met K., die bij haar kwam inwonen. Hij wilde haar ontlasten door de financiën te regelen, maar zij vond op een gegeven moment op zolder aanmaningen en haar rekeningen waren geplunderd 

Schuld
Verder waren enkele ringen van haar moeder verdwenen. In totaal is de schuld zo’n 15.000 euro. 
Uit onderzoek van het programma blijkt dat Ger K. een ander slachtoffer met tienduizenden euro’s aan schulden heeft achtergelaten. Verder ging een makelaar voor 17.500 euro het schip in en zou hij zijn ouders hebben beroofd van hun sieraden. K. heeft voor een van de slachtoffers een schuldbekentenis ondertekend. 

Het is onbekend of het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek doet. Het OM kon gisteren niet reageren. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →