Grapje leidt tot uitverkiezing 'rondemisters' Amstel Gold Race

Print
Grapje leidt tot uitverkiezing 'rondemisters' Amstel Gold Race

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Ingo Douwma en Bruno Bobbink zijn de gelukkigen die zondag de winnaressen van de Ladies Edition van de Amstel Gold Race mogen kussen. De vrienden werden uit de vele inzendingen gekozen om als 'rondemisters' hun opwachting te maken.

"Het was eigenlijk een grapje", zegt Douwma. "Ik werd door vrienden benaderd om mee te doen en vond het wel leuk klinken. Dat Bruno en ik uiteindelijk samen zijn uitgekozen, had ik niet verwacht."

Niet aangesproken
De vrouwelijke wielrenners hadden een lijstje aan criteria waar de mannen aan moesten voldoen. Bij het zien van dat filmpje, voelde Douwma zich niet direct aangesproken. "Ik ben 1,76 en niet bepaald breedgeschouderd. Ik heb wel een 'drie dagen baardje', maar volgens mij is dat het enige waar ik aan voldoe."

De vrienden uit Gelderland krijgen een geheel verzorgd weekend en zullen tijdens de wedstrijd meerijden in een volgwagen. "Daar kijk ik wel naar uit. Een criteria van de dames was een goede kont, nu kunnen we zelf ook stiekem kijken", grapt Douwma. 

Vrijgezel
Of hij een voorkeur heeft voor een winnares? "Nou, van mij mag Puck Moonen wel winnen. Ik denk dat je wel weet waarom", zegt Douwma lachend. "Ik ben nog vrijgezel, dat is waarschijnlijk ook de reden dat vrienden mij hiervoor benaderd hebben, dus wie weet."

Een van die vrienden, Bruno Bobbink, kwam met een zeer originele inzending. Hij maakte een promotiefimpje over zichzelf, waarin hij liet zien de ideale 'rondemister te zijn'. De jury deelt die mening, getuige zijn uitverkiezing. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →