Roermond krijgt nieuwe onderscheiding

Print
 Roermond krijgt nieuwe onderscheiding

Afbeelding: Harry Heuts

Moethagen-Hertenpael - Roermond krijgt er een nieuwe onderscheiding bij: de erespeld van de stad. De onderscheiding moet bij voorkeur ontworpen worden door een lokale kunstenaar.

Voor de speld komen personen in beeld die "jarenlang beroepsmatig met een bijzondere betrokkenheid een functie hebben bekleed waarbij hun inzet of prestatie van uitzonderlijke betekenis is voor (......) de stad."

Zonnetje zetten
De speld moet de gemeente meer mogelijkheden bieden om mensen in het zonnetje te zetten. Roermond kent nu het ereburgerschap, maar dat wordt slechts in uitzonderlijk gevallen toegekend en veronderstelt een verbinding met de stad. Verder is er ‘de Christoffel’ die louter betrekking heeft op vrijwilligerswerk.

Dan zijn er nog de ‘Roermondse Kanjer’ voor de jeugd en ‘de Swalmenaar, de onderscheiding van de voormalige gemeente Swalmen die destijds door de raad is overgenomen, maar sinds de herindeling niet meer is uitgereikt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →