De pers weet het zeker: VVV promoveert vrijdag al

Print

VVV in voorbereiding op duel met RKC Afbeelding: De Limburger

Nog een nachtje slapen en dan staat het promotieduel op de rol voor VVV. Het mag dan pas donderdag zijn, in Venlo was het vandaag een drukte van jewelste. Een verslag:

De dag van de pers in De Koel. Altijd op donderdag voorafgaand aan de wedstrijd van vrijdagavond. Niet altijd zijn er zoveel mediavertegenwoordigers aanwezig. Normaliter draait alleen de camera van Omroep Venlo en rolt de pen van De Limburger.

Uiteraard zijn we samen met de collega’s van de stadsomroep weer present in het stadion waar dit keer iets meer supporters dan normaal op de tribune zitten om de laatste oefensessie voor het grote duel tegen RKC Waalwijk te bekijken. Verder zijn FOX Sports en L1 volop aan het filmen en het interviewen. Een dag eerder was Voetbal International al aanwezig voor de wekelijkse internetrubriek ‘Jupiler League Magazine’.

Geen stress
Waar binnen op kantoor drukte en de daar bijkomende stress overheersen om alle randzaken geregeld te krijgen, gaat het er op het veld zoals de hele week al het geval is, weer ontspannen aan toe. "Het is alsof we een wedstrijd zoals alle andere gaan spelen. Ik voel echt nog geen spanning", bekent aanvoerder Danny Post. "Apart hoor, omdat we volgens mij historie kunnen schrijven. Niet alleen vanwege het feit dat we morgenavond kunnen promoveren, maar vooral omdat dit VVV zich het snelst kan verzekeren van eredivisievoetbal in de geschiedenis van de club." 
 

Vertrouwen
Dat moet dan wel nog even gebeuren. Iedereen heeft daar opvallend veel vertrouwen in. Persvoorlichter Dré Schouwenberg voorspelt een 0-2 overwinning in Waalwijk. Gerard Pansier van Omroep Venlo spreekt over een 2-3 zege. "Ik denk dat het 1-3 wordt", meent Pansiers cameraman Thijs Brouwers.

Funs Pollux van L1 spant de kroon. De Venlonaar rept over een 0-4 zege. En de enige vrouw van het persleger deze morgen denkt hetzelfde als haar collega Pennings. "Het wordt 1-3", zegt cameradame Cecile Moolhuysen. "Ik heb er geen verstand van", voegt ze er nog even aan toe. Wees gerust Cecile, een uitslag voorspellen is meer geluk dan wijsheid.

RKC
In Waalwijk gaat het dus gebeuren. In 2007 was dat niet het geval. VVV speelde toen de nacompetitiefinale tegen RKC voor promotie naar de eredivisie. "Toen wonnen we thuis toch dik van RKC?", vraagt Vito van Crooij zich af. Inderdaad, met 3-0. Het was destijds nog een best of three. VVV won thuis met 1-0, verloor met dezelfde cijfers in Waalwijk en won vervolgens weer in Venlo met 3-0. ,,Dirk-Jan Derksen scoorde toen toch?". Ook dat is juist Vito. "Ik weet nog dat ik als klein jongetje voor het stadhuis stond toen VVV gehuldigd werd." Hopelijk staat Vito maandag, precies tien jaar later, op het stadhuis.