Kasteel van hoofdverdachte in fraudezaak failliet

Print
Kasteel van hoofdverdachte in fraudezaak failliet

Afbeelding: Ermindo Armino

Restaurant Kasteel Eyckholt is door de rechtbank failliet verklaard. Het kasteel hield al enkele weken de deuren gesloten omdat de eigenaar in de gevangenis zit.

De eigenaar van het kasteel en restaurant, Pieter H. uit Echt, is hoofdverdachte in een grote fraudezaak. Justitie verdenkt hem ervan geld van de gemeente Helmond te hebben verduisterd toen hij daar werkte als het hoofd van de interne dienst. Daarbij zou het gaan om zo’n 450.000 euro.

Zijn partner Diana Noppers, gemeentesecretaris van Leudal, wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht een deel van het geld te hebben witgewassen. Zij is in tegenstelling tot Pieter H. inmiddels vrijgelaten.

Gisteren maakte de gemeente Leudal bekend dat Han Bekkers voorlopig wordt aangesteld als tijdelijk vervanger van Noppers bij de gemeente. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →