Limburger opgepakt vanwege opslag honderden vaten met chemicaliën

Print
Limburger opgepakt vanwege opslag honderden vaten met chemicaliën

Archiefbeeld. Afbeelding: iStock

De eigenaar van Bruekers Recycling met vestigingen in Weert, Maasbracht en Helmond is door de politie opgepakt. De man wordt verdacht van het illegaal opslaan van honderden vaten van duizend liter met chemicaliën.

De man werd opgepakt naar aanleiding van een strafrechterlijk onderzoek dat begon na de vondst van lekkende vaten met salpeterzuur in een loods in Helmond op 9 augustus van vorig jaar. 

Vaten
Justitie deed vervolgens in december invallen in vier panden en woningen van het bedrijf in de gemeenten Maasgouw, Weert, Nederweert en Helmond. In totaal werden daarbij honderden duizend liter vaten aangetroffen. In Nederweert werden verder nog twee vuurwapens en munitie gevonden bij de doorzoeking van een woning.

Bodem schoonmaken
De gemeenten en de provincie Limburg zitten intussen enorm in hun maag met de kwestie. Weert bijvoorbeeld, is een gerechtelijke procedure gestart om de kosten van het afvoeren van de vaten van een terrein aan de Moeselpeelweg te verhalen op de firma Bruekers. Het bedrijf krijgt zelf de kans om vervolgens de bodem schoon te maken.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →