Pechvogel Kamal eist twee miljoen van Postcode Loterij

Print
Pechvogel Kamal eist twee miljoen van Postcode Loterij

Afbeelding: Rob Oostwegel

Sittard - Sittardenaar Kamal Maihouane eist zo’n twee miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij voor het mislopen van de Kanjerprijs, die op 1 januari 2016 in Sittard viel. Maar de loterij acht die eis niet ontvankelijk.

Maihouane liep de prijs mis, omdat de loterij wegens onvoldoende saldo op zijn rekening de inleg voor zijn vier loten niet had kunnen innen. In zijn straat mochten winnende deelnemers samen totaal 22 miljoen euro verdelen.

Genoeg geld
Tijdens een rechtszitting donderdag in Amsterdam benadrukte Maihouanes advocaat Sandra Carli dat op 25 november 2015 zeker genoeg geld op de rekening stond om de inleg van in ieder geval  twee van de vier loten te innen, maar dat de loterij dat heeft  verzuimd.

Geknoeid met afschrift
Advocaat Rutger Potter van de Nationale Postcode Loterij suggereerde dat er met het bankafschrift, dat als bewijs diende, was geknoeid. Carli bestreed dat. Daarnaast betoogde hij dat de verantwoordelijkheid voor juiste betaling bij de loterijdeelnemer blijft liggen, ook als die een machtiging voor automatische incasso heeft afgegeven. Ten slotte zou uit het afschrift niet blijken dat op het precieze moment van inning er voldoende saldo op de rekening stond.

Eigen regels
Carli betoogde dat de loterij de eigen regels vaak niet zou naleven en er sprake zou zijn van willekeur bij de inning van de inleg. Ook is Maihouane volgens haar nooit medegedeeld wanneer de incasso’s plaatsvinden. Hij kon daarom ook niet weten wanneer hij voor voldoende saldo had moeten zorgen op zijn rekening, betoogde ze.

Loser
De delegatie van de loterij wekte de woede van Maihouane door te stellen dat zij het betreurde op deze manier tegenover een oud-deelnemer te moeten staan. De Sittardenaar neemt het de loterij zeer kwalijk dat ze hem destijds uitnodigden voor het winnaarsfeest aan de Heinseweg enkele dagen na de trekking, terwijl hij niet deelde in de vreugde en als ‘loser’ werd gezien. Hij gelooft niets van het geuite  medeleven van de Postcode Loterij.

In de zaak wordt 31 mei uitspraak gedaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →