Mariabeeld gestolen uit kapel in Hoensbroek

Print
Mariabeeld gestolen uit kapel in Hoensbroek

Kapel Terschuren, hier nog met mariabeeld. Afbeelding: De Limburger

Uit de kapel in het Hoensbroekse buurtschap Terschuren is het Mariabeeld gestolen.

Het pas nog opgeknapte beeld moet vorige week verdwenen zijn. In eerste instantie dachten mensen dat het weg was voor onderhoud. Daarom werd het pas laat ontdekt.

Voorzetraam
Volgens Paul Meijers van de stichting Buurtschap Terschuren is het metalen poortje geopend en het gehard glazen voorzetraam weggepakt. Maria eenmaal in handen, hebben de dieven dit weer onbeschadigd dichtgemaakt.

Onderhoud
Meijers zegt dat honderden wandelaars regelmatig de kapel bezoeken. Twaalf gezinnen nemen elk één maand van het jaar het onderhoud op zich. In 2010 is de kapel herbouwd en ingezegend door hulpbisschop Everard de Jong.

Donateurs
Het buurtschap gaat geld inzamelen voor een nieuw Mariabeeld. “We willen van elke donateur de voornaam en woonplaats vermelden op een wand in de kapel. Om te laten zien hoeveel mensen zijn geraakt door degene die het beeld heeft meegenomen”, aldus Meijers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →