Kindervakantiewerk

© Archief Limburgs Dagblad

Het is vakantietijd en dan wordt er in vele plaatsen het kindervakantiewerk georganiseerd. Dat betekent hutten bouwen, knutselen, sport en spel, maar ook dans, toneel en schilderen. In die tijd was het volksdansen één van de activiteiten die goed in de markt lagen.

Peter de Vreede

Waar is deze foto genomen, in welk historisch gebouw, en wie herkent de dansende kinderen en hun leidster op deze foto uit juli 1979?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Beste mijnheer de Vreede,De foto van vandaag 15 april van kiek van toen is genomen op Kasteel Terborgh in Schinnen tijdens het jaarlijkse kindervakantiewerk.Ik herinner met het plezier nog goed, hutten bouwen op het binnenplein, de ranja rij voor de trappen en in het kasteel overal ruimtes waar van alles te doen was, van schilderen, film, andere knutsels maken, spellen en volksdansen. Veel plezier heb ik hier gehad.Toen ik vanmorgen deze foto zag, herkende ik mijn zusje gelijk, samen met haar vriendinnetje. Zij was toen zeven jaar.Op de foto van links naar rechts:Corina Meels uit Schinnen, daarna voor de kachel mijn zusje Resi Franck uit Schinnen. De leidster en de andere kinderen herken ik niet , ook mijn zusje niet.Waarschijnlijk komt dit doordat het kindervakantiewerk voor kinderen uit Schinnen, Puth en Sweikhuizen was waardoor je niet iedereen (her)kende.Wellicht krijgt U deze info nog van andere lezers.Met vriendelijke groet,Carla Drummen-Franck. Beste Peter de Vrede,Op het kiekje van de kindervakantiefoto in de krant van vandaag herken ik mezelf op! Ik ben dat meisje met die korte blonde haren en zwarte broek. Ik was daar 7 jaar oud.Het kindervakantiewerk was op Kasteel Terborgh in Schinnen. Ben er jaren heen gegaan en heb daar altijd een ontzettend leuke tijd gehad.Geknutseld, hutten gebouwd, spelletjes gedaan en tussen de middag de boterhammen opgegeten op de binnenplaats.Daar kreeg je ook in een plastic bekertje ranja. Die zat in een grote jerrycan en dan deden de leidster dit daaruit tappen en uitreiken aan de kinderen.Heb er ooit een paar stelten gemaakt en trots stond ik op mam te wachten. Mam zag me staan en dacht volgens mij van “o jee hoe krijg ik die in de Daf! “Link op de foto is volgens mij Corina Meels. Zij was mijn vriendinnetje. Ook in de wijk waar ik woonde speelde ik altijd met haar. Wat leuk om dit terug te zien! Ben benieuwd of er nog meer mensen reageren en ook of er nog zijn die mij herkennen.Met vriendelijk groet,Resi Franck

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee