Royal-gebouw in Heerlen weer in beeld als bioscoop

Print
Royal-gebouw in Heerlen weer in beeld als bioscoop

Afbeelding: Harry Heuts

Het monumentale Royal-gebouw in Heerlen gaat misschien weer dienst doen als bioscoop.

Heerlen verwacht op korte termijn overeenkomsten met bioscoopconcern Vue en filmhuis De Spiegel te sluiten. Royal, een plek waar vele generaties in Parkstad nostalgische herinneringen aan koesteren, wordt dan een combinatie van bioscoop en filmhuis.

Vue zou de klassieke bioscoop nieuw leven in moeten blazen. De Spiegel krijgt de later bijgebouwde zalen Maxim en Rivoli. Beide filmvertoners zouden een gezamenlijk entree krijgen, maar verder gescheiden blijven. Heerlen wil de IBA inschakelen om de aansluiting met het Maankwartier vorm te geven.

Constructief
Eerdere gesprekken tussen JT Bioscopen (later door Vue overgenomen) en Heerlen over Royal liepen stuk op bouwkundige beperkingen die het Rijksmonument kent. Vue-directeur Ron Sterk bevestigt de hernieuwde onderhandelingen. ‘’Die verlopen heel constructief, maar er is nog niets getekend.’’ 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →