MVV vreest lange afwezigheid Ricardo Ippel

Print
MVV vreest lange afwezigheid Ricardo Ippel

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

MVV kan tegen Emmen (vrijdagavond om 20.00 uur) zeker niet beschikken over Ricardo Ippel. Met een beetje pech komt hij de rest van het seizoen helemaal niet meer in actie, stelt MVV-trainer Ron Elsen.

De middenvelder viel vorige week uit nadat hij door zijn enkel ging in de wedstrijd tegen Den Bosch. De logische vervanger van Ippel, Florian Loshaj, ligt ook al in de lappenmand. Vermoedelijk komt Shermar Martina als gevolg van de blessure rechtsback te spelen en zal Alessandro Ciranni doorschuiven naar rechts op het middenveld.

Veel pech gehad
MVV heeft nog punten nodig om zeker te worden van een plek in de play-off. "De nederlaag tegen Den Bosch is keihard aangekomen”, zegt Elsen. "Het is te vaak net misgegaan dit seizoen. Maar ik zie geen onzekerheid in de groep.” Elsen benadrukt dat zijn ploeg de laatste tijd ook veel pech heeft gehad, onder andere met beslissingen van de scheidsrechter. “Een onterecht afgekeurd doelpunt, een penalty die we niet krijgen, een doelpunt van de tegenstander waarbij onze keeper omvergelopen wordt. Als het klopt dat een club in een seizoen evenveel geluk als pech heeft met zulke beslissingen, dan krijgen we nog twee strafschoppen in de laatste wedstrijden.”

Hoekschoppen
Tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen Emmen werd door de MVV-selectie nog getraind op hoekschoppen. Elsen: “De jongens kwamen zelf met een idee om de hoekschoppen te verbeteren. Dat hebben we vandaag geoefend en we zullen bekijken of we deze variant ook gaan toepassen in de wedstrijd. Door ons aanvallende spel krijgen veel corners en het rendement van die hoekschoppen is niet hoog genoeg. Ik vind het mooi dat de spelers zelf ook meedenken over hoe dit kan verbeteren.”

Vermoedelijke opstelling:
Geens, Shermar Martina, Kuipers, Pereira, Labylle, Ciranni, Nys, Nwakali, Schroijen, N’Koyi, Verheijdt

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →