Inwoners wijk Q4 in Venlo luiden noodklok over grote toename criminaliteit

Print
Inwoners wijk Q4 in Venlo luiden noodklok over grote toename criminaliteit

Afbeelding: Le Giesen

Venlo - Twintig bewoners, vastgoedeigenaren en ondernemers uit de wijk Q4 in Venlo schrijven burgemeester Antoin Scholten in een brandbrief dat de criminaliteit in de wijk recent „de grens van het toelaatbare heeft overschreden en onaangename vormen heeft aangenomen.”

Zo zouden vier bewoners en ondernemers in de wijk zijn bedreigd of geïntimideerd. Diegenen overwegen te vertrekken uit de wijk uit angst voor agressie. Het aantal drugsdealers op straat zou zijn toegenomen. Voorbijgangers en gasten op verschillende terrassen krijgen actief drugs aangeboden. Wijkbewoners signaleren illegale ‘parkeerwachten’ die op het Nolensplein geld proberen te incasseren voor een parkeerplaats. Ook vermoeden de briefschrijvers dat in de wijk prostituees worden opgepikt door passerende automobilisten.

Scholten laat in een reactie weten dat de gemeente Venlo samen met de politie in beeld brengt of de signalen uit de wijk kloppen. De gemeente doet dit ter voorbereiding op een gesprek met de wijk later deze maand. Scholten en wethouder Jos Teeuwen zijn daarbij aanwezig. De burgemeester laat weten het verzoek om een actieplan met de afvaardiging uit de wijk te willen bespreken. Hij staat hier positief tegenover.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu