Politie vond tien mille 'voor de fiscus' bij inval Satudarah-panden

Print
Politie vond tien mille 'voor de fiscus' bij inval Satudarah-panden

Afbeelding: Lé Giesen

Venlo - Bij de bewoner van het huis in Venlo waar de politie dinsdagavond een inval deed, werd voor 10.000 euro aan geld gevonden.

Volgens zijn advocaat Guus Lina had de man het geld in huis omdat hij van plan was het deze week naar de Belastingdienst te brengen.

Kilo's softdrugs
Ook zou hij meerdere wapens bezitten, waaronder twee antieke. Verder werd 8,5 kilo softdrugs aangetroffen. Lina benadrukt dat alle spullen in het huis werden gevonden, niet in het bedrijfspand.

Twee mensen vast
De politie vermoedt dat leden van motorbende Satudarah elkaar treffen in de woning en het bedrijfspand aan de Bevrijdingsweg. Zij viel de panden binnen omdat ze verwachtte dat er softdrugs aanwezig waren. Er werden vijf personen aangehouden, waarvan er nog twee vastzitten. Het gaat om de 50-jarige bewoners van het huis. Volgens een politiewoordvoerster zal de officier van justitie vrijdag vragen de man langer vast te houden. Of dat ook voor zijn vrouw geldt, is nog niet duidelijk.   

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen