Celstraf voor Limburger die meisje kocht voor 500 euro

Print
Celstraf voor Limburger die meisje kocht voor 500 euro

Archiefbeeld. Afbeelding: iStock

Vier Hongaren en een man uit Sittard zijn donderdag veroordeeld voor het uitbuiten van prostituees uit Hongarije.

De rechtbank in Maastricht legde straffen op variërend van 4 tot 20 maanden celstraf. De zaak draait om prostituees uit Hongarije die naar Nederland werden gebracht voor werk in de seksindustrie.

Gebroken kaak
De zwaarste straf, 20 maanden gevangenisstraf, werd opgelegd aan de Csaba K.. Hij takelde als 17-jarige pooier een meisje dat hij zelf in de prostitutie had gebracht zo ernstig toe dat ze haar kraak brak. Daarnaast pleegde hij ontucht met een meisje van 12. Ondanks het feit dat hij destijds minderjarig was, krijgt hij vanwege de ernst van de feiten een volwassenenstraf opgelegd.

Verkocht voor 500 euro
Drie anderen in de zaak werden veroordeeld tot vier en zes maanden cel. Onder hen de 61-jarige Jan G. uit Sittard. Hij kocht voor 500 euro prostituee Tina bij een Hongaarse pooier en moet voor vier maanden achter de tralies. De straf valt relatief laag uit omdat het om een eenmalige handeling ging en hij het plan zelf niet bedacht. De verkoper en de vrouw die bemiddelde krijgen zes en vier maanden gevangenisstraf. Een andere Hongaarse pooier kreeg eveneens zes maanden cel omdat hij geld aftroggelde van een prostituee en haar mishandelde.

Eén Hongaar werd vrijgesproken in de zaak. De rechtbank acht niet bewezen dat hij een prostituee heeft uitgebuit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →