Limburgers vast voor grootschalige diefstal van aanhangwagens

Print
Limburgers vast voor grootschalige diefstal van aanhangwagens

Veel aanhangers werden gestolen van de parkeerplaats van de IKEA in Hasselt. Afbeelding: HBVL

Twee Heerlenaren zitten in België vast in verband met grootschalige diefstal van aanhangers.

Het duo werd onlangs in Houthalen aangehouden met aanhangers die bleken te zijn gestolen op de parkeerplaats van de Ikea in Hasselt.

Handelaar
De Belgische politie kwam vervolgens op het spoor van een handelaar in Maasmechelen. Aangezien daar een aanzienlijk aantal in Nederland gestolen aanhangers stond, werd contact opgenomen met de collega’s in Limburg.

Woonboulevard
De politie in Heerlen is al geruime tijd bezig om de diefstal van aanhangers op de Woonboulevard een halt toe te roepen. In 2016 werden daar zestig aanhangers van particulieren gestolen. Dit jaar staat de teller op 29. Sinds de twee Heerlenaren vastzitten in België, is die niet verder opgelopen.

Eigenaar
Een woordvoerder van de politie in Limburg verwacht dat meerdere aanhoudingen zullen volgen. Van 24 van de 27 in Maasmechelen aangetroffen aanhangers is de eigenaar getraceerd. De politie in Hasselt hoopt dat slachtoffers zich melden waardoor ook van de laatste drie stuks de eigenaar wordt gevonden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →