Kamervragen over doodschieten Antilopes

Print
Kamervragen over doodschieten Antilopes

Afbeelding: Track'88

De Partij voor de Dieren heeft kamervragen gesteld over het doodschieten van twee ontsnapte antilopes in Swartbroek.

De dieren waren dinsdag ontsnapt bij een dierenhandelaar. 

Verdovingsgeweer
Tweede Kamerlid Frank Wassenberg uit Geleen heeft staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken gevraagd waarom de dieren doodgeschoten zijn. Hij vraagt zich af waarom er niet is gekozen om de dieren te vangen met bijvoorbeeld een verdovingsgeweer. 

Lees ook: Politie: eigenaar afgeschoten antilopes valt niets te verwijten

Optreden politie
De politicus wil verder van Van Dam weten hoe zij denkt over het optreden van de politie en of de agenten wel genoeg getraind zijn voor dit soort situaties. 

Kosten verhalen
In het verleden zijn er al vaker dieren ontsnapt bij de dierenhandelaar in Swartbroek. Wassenberg is van mening dat de kosten die zijn gemaakt om de dieren te vangen, en in het geval van de antilopes te doden, te verhalen op het bedrijf en niet op de belastingbetaler. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen