Meer drukte en ook meer doden op Limburgse wegen

Print
Meer drukte en ook meer doden op Limburgse wegen

Archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger/Jeroen Kuit

De Limburgse snelwegen worden niet alleen drukker maar er gebeuren ook meer ongelukken en het aantal verkeersdoden neemt toe.

Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat die De Limburger heeft opgevraagd.

Wegen aangepast
In 2016 vielen er volgens voorlopige cijfers acht doden op Limburgse snelwegen. In 2011 waren dat er slechts twee. Volgens Rijkswaterstaat worden de wegen zo veel mogelijk aangepast om ongelukken te voorkomen. Heel veel winst valt daar echter niet meer te behalen, denkt de wegbeheerder die momenteel bezig is met het afschermen van allerlei vaste objecten langs de snelwegen.

A2
Uit de gegevens van Rijkswaterstaat blijkt ook dat in de laatste maanden van 2016 de reistijd voor automobilisten is toegenomen rond de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Ook richting Eindhoven op de A2 neemt de reistijd toe. Alleen bij Maastricht is het verkeer sinds de opening van de nieuwe tunnel sneller. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →