Promotieacties nodig voor werven donateurs kunstwerk

Print
Promotieacties nodig voor werven donateurs kunstwerk

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Voor het financieren van een kunstwerk in Kerkrade moeten honderd donaties worden gedaan. Momenteel zijn 35 giften van 2000 euro betaald dan wel toegezegd. De komende maanden volgen nog verschillende acties om te voorkomen dat het de gemeente geld kost.

Een vijf meter grote banner aan de gevel van het nieuwe appartementencomplex ‘De Dirigent’ naast het theater in Kerkrade is een eerste uiting die mensen warm moet maken voor het doneren van 2000 euro, zodat het elf meter hoge beeld ‘Viva la vida’ van de Spaanse kunstenaar Juan Ripollés gefinancierd kan worden.

25 van de 100
De komende maanden volgen nog meer acties, want om uit de kosten te komen, heeft de gemeente Kerkrade honderd donateurs nodig. Tot nu toe hebben 35 personen zich gemeld, van wie 25 ook daadwerkelijk al betaald hebben.

Replica
Wie een gift van 2000 euro doet, mag vervolgens voor 1000 euro een replica van het beeld aanschaffen bij de kunstenaar. Dat is niet verplicht, maar volgens de gemeente heeft iedere schenker dat tot nu toe wel gedaan. Burgemeester Jos Som - bedenker van het giftensysteem - rekende op 75 toezeggingen begin juni. Dat was, zo zegt hij nu, slechts een richtlijn. Hij heeft er alle vertrouwen in dat er voldoende donaties worden ontvangen om het kunstwerk dat bij de Rodahal komt te staan te financieren. Gebeurt dat niet, dan zal de gemeente het tekort moeten aanvullen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →