Pechvogel die miljoenen misliep: willekeur of eigen schuld?

Print
Pechvogel die miljoenen misliep: willekeur of eigen schuld?

Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

Sittard - Minstens twee miljoen euro schadevergoeding. Dat is de inzet van Sittardenaar Kamal Maihouane in de rechtszaak tegen de Nationale Postcode Loterij. Door een mislukte incasso liep hij de hoofdprijs mis. Gespannen arriveerde Kamal donderdag bij de rechtbank in Amsterdam, waar hij eindelijk zijn zaak kon bepleiten. Boos ging hij weer weg.

Met een strak gezicht liep de 22-jarige Kamal Maihouane uit Sittard donderdag de Amsterdamse rechtbank in. De nachtmerrie duurt hem eigenlijk al veel te lang.

Miljoenen
Vier loten van de Nationale Postcode Loterij bezat hij, toen 1 januari vorig jaar duidelijk werd dat de Kanjerprijs van 43,9 miljoen euro in Sittard viel. Het leeuwendeel (22 miljoen) werd verdeeld in zijn straat. Maihouane won niets. De automatische incasso van de inleg voor zijn loten was mislukt. 

Zijn advocaat Sandra Carli had hem al gewaarschuwd. Een juridisch gevecht over wie verantwoordelijk was voor die mislukte incasso, kon wel eens lang duren. Na ruim vijftien maanden werd donderdag in een zogenaamde comparitie door de rechtbank naar Maihouanes verhaal geluisterd. Of eigenlijk, naar dat van zijn advocaat.

Begrijpen
De juridische haarkloverij ging grotendeels langs hem heen. "Ik probeer alles zo goed mogelijk te begrijpen", zei Maihouane beduusd toen de rechtbank wilde weten of hij nog wat kwijt wilde. "Ik laat dat over aan mijn advocaat."

Maihouane claimt minstens 1,5 miljoen euro schade (met rente en onkostenvergoeding zo’n 2 miljoen euro) omdat in zijn ogen in ieder geval twee van de vier loten geldig waren geweest, als de loterij haar zorgplicht was nagekomen bij het innen van de inleg. Maar eigenlijk had het met alle vier de loten niet fout mogen gaan, waaraan een nog hogere claim te hangen is. 

Saldo
Volgens Carli speelde Maihouane met twee loten mee, maar verdubbelde dat aantal met ingang van november 2015, toen hij er twee gratis kreeg. Bij de afschrijving voor de vier loten voor de Kanjertrekking van een maand later, ging het mis. Volgens de loterij wegens gebrek aan saldo op Kamals rekening. Eigen verantwoordelijkheid, betoogde Rutger Potter, raadsman van de Postcode Loterij. Maar Carli ziet dat anders.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen