Verstappen vindt Alonso stoer, maar ziet zelf niks in 'carrièreswitch'

Print
Verstappen vindt Alonso stoer, maar ziet zelf niks in 'carrièreswitch'

Afbeelding: ANP/Frits van Eldik

Max Verstappen vindt het stoer dat Fernando Alonso de Grand Prix van Monaco laat schieten voor de Indy 500, maar zelf heeft hij geen plannen in die richting.

"Hij heeft nog nooit in zo’n auto gezeten en dan meteen de Indy 500 rijden, dat heeft wel iets", zegt de Limburger tegen De Telegraaf.

Overwinning
Reden is vooral dat Verstappen wel meedoet voor de podiumplekken in tegenstelling tot Alonso. "In de Formule 1 valt hij steeds uit of moet hij blij zijn met een tiende plaats, dus ik snap zijn afweging heel goed. De Indy 500 is immers iets nieuws. Bovendien heeft hij een reële kans om mee te strijden voor de overwinning."

Zelf heeft Verstappen nog wel iets om voor te racen. "Mijn problemen zijn niet zo groot als die van Alonso. Ik kan dit seizoen tenminste nog een keer op het podium eindigen of strijden om de vijfde plek."

Toekomst
Een overstap ziet Verstappen een overstap zoals gezegd niet zitten. Ook in de toekomst niet, vertelt hij de krant. "Na mijn Formule 1-carrière ben ik eigenlijk van plan andere dingen te gaan ondernemen in het leven. Als je eenmaal Formule 1 hebt gereden, zijn er in de racewereld weinig klassen waar je nog enthousiast van zou kunnen worden."

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1